maandag 23 mei 2016

Agenda 24 mei t/m 6 juni

Vandaag en gisteren was het hier zo koud en nat dat zelfs de hop voor het raam ging zitten om beschutting te zoeken, hij vroeg nog net niet of hij naar binnen mocht!
Ja het kan verkeren hè, 3 keer achter elkaar zulk mooi voorjaarsweer gehad dat we dachten dat we in de tropen terecht gekomen waren i.p.v. op het Franse platteland, maar nu zijn we weer helemaal bij de les en zeer doordrongen van het feit dat ook hier het voorjaar gewoon shit kan zijn, ben dus ook nog steeds superblij met m'n kas waar de tomaten enz. het goed naar hun zin hebben, zie al kleine tomaatjes verschijnen.
Ook dat je bij regenachtig weer lekker droog je potplanten en al je kleine stekjes kunt verpotten.
Buiten is er echter ook veel te doen, zoals de heggen, een karwei waar ik vooral de eerste keer van het jaar enorm tegenop zie, dus vorige week de heggenschaar uit het stof gegraven, de 2 lange verlengsnoeren van m'n echtgenoot geleend en hop (om maar bij die vogel te blijven) aan de slag.
Dit jaar maar eens extra veel van de bovenkant afgehaald met als gevolg dat het lijkt alsof het nooit meer goed zal komen! Op de foto is goed te zien dat ik één zijkant en de bovenkant heb kunnen snoeien voordat het weer roet in het eten gooide en nu is het niet meer om aan te zien!
Misschien komende week weer verder? Volgens de maan niet want die gaat morgen weer stijgen maar om nu nog langer tegen zo'n idiote heg aan te kijken, ik denk het niet, zodra het weer het toelaat ga ik snel verder!

Dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 (tot 17.38) graan/fruitdagen.
Snij/stok- en sperciebonen direct in de volle grond zaaien, evenals allerlei fruitgroenten zoals pompoenen, courgettes, komkommers enz.

Donderdag 26 (vanaf 17.38), vrijdag 27 en zaterdag 28 (tot 20.07) worteldagen.
Wortelgroenten zoals witlof, bieten, winter- en zomerwortelen zaaien.

Zaterdag 28 (vanaf 20.07), zondag 29 en maandag 30 (tot 15.01) bloemdagen.
Tweejarigen zoals vergeet-mij-nietjes, muurbloemen, stokrozen en vaste planten in potjes voorzaaien.

Maandag 30 (vanaf 15.01), dinsdag 31 en woensdag 1 en donderdag 2(tot 17.54) bladdagen.
Allerlei slasoorten, snijbiet en bladkruiden zoals peterselie, seldrij en rucola zaaien.

Donderdag 2 (vanaf 17.54) en vrijdag 3 (tot 16.52) graan/fruitdagen.
Zie hierboven 24/25 en 26 mei.

Vrijdag 3 (vanaf 16.52), zaterdag 4,zondag 5 en maandag 6 worteldagen.
Zie hierboven 26/27 en 28 mei.

Dit jaar zijn de rozen laat maar niet minder mooi! Deze Coral Dawn is één van mijn favorieten, niet zo'n uitbundige groeier als d'r grote zus de New Dawn maar d'r kleur is net iets intenser en daarom heb ik haar geplant! Ik neem op de koop toe dat het iets langer duurt voordat ze wat groter wordt.

Let op!
Niet tuinieren maandag 30 mei voor 11.45 uur en vrijdag 3 juni tussen 7.50 en 18.00 uur. 

 Heel veel tuinplezier!

Oda.   

   

 



 


Geen opmerkingen: