zaterdag 12 augustus 2023

Agenda 12 t/m 26 augustus

Deze keer een beknopte blog. Ik heb gewoon heel weinig tijd gehad deze week en de komende dagen gaat dat niet veranderen, want onze kinderen zijn er met hun kinderen. Een drukte van belang, maar wel gezellig. Vanmorgen vroeg ik me ineens af wanneer de maan weer ging dalen, nou vandaag dus en dan nu pas tijd om eraan te beginnen.

Zaterdag 12 en zondag 13 bloemdagen.
Er valt van alles te stekken: rozen, dahlia's, geraniums, salie, lavendel, hortensia. De eerder gezaaide tweejarigen in de grond zetten.

Maandag 14 en dinsdag 15 bladdagen.
Groenblijvende heggen zoals buxus, lonicera, thuja snoeien.

Woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 graan/fruitdagen.
De takken van de zomerframbozen die geen fruit meer dragen, tot op de bodem afknippen. Perzik- en abrikozenbomen waarvan het laatste fruit geplukt snoeien. Aardbeienplanten in de volle grond zetten, mits de grond nat genoeg is natuurlijk, anders kunnen ze nog even in potjes gezet worden en later de grond in.
Het beste is van de uitlopers de eerste plant te gebruiken en dan de rest gewoon weg te gooien.

Zaterdag 19, zondag 20, maandag 21 en dinsdag 22 (tot 15.48) worteldagen.
Aardappels , uien en sjalotten oogsten. De uien en de sjalotten nog even goed op de grond zelf laten drogen, maar de aardappels wel direct ergens binnen opbergen. De zwarte radijs die begin augustus gezaaid is uitdunnen.

Dinsdag 22 (vanaf 15.48) en woensdag 23 bloemdagen.
Zie hierboven 12 en 13 augustus.

Donderdag 24 en vrijdag 25 bladdagen.
Alle gezaaide wintergroenten zoals veldsla, roodlof, groenlof, rucola, raapstelen, winterpostelein uitdunnen. Zie verder hierboven 14 en 15 augustus.

Let op!
Niet tuinieren 16 augustus voor 17.00 uur en 21 augustus niet na 11.15 uur.


Heel veel tuinplezier!

Oda.
 

Geen opmerkingen: